05:36 22.07.2023

Байден має намір призначити нового главу ВМС США

1 хв читати
Байден має намір призначити нового главу ВМС США

Президент Джо Байден висунув на посаду керівника Військово-морських сил США адмірала Лізу Франчетті, повідомляє Білий дім.

"Сьогодні президент Джо Байден оголосив про свій намір призначити наступних чотирьох осіб на ключові посади у збройних силах США... Кандидат на посаду начальника військово-морських операцій: адмірал Ліза Франкетті", - йдеться у повідомленні.

За даними видання Reuters, рішення Байдена стало несподіванкою. Співробітники Пентагону очікували, що посаду отримає адмірал Семюель Папаро, який очолює військово-морські сили в Тихому океані і має досвід боротьби з загрозою з боку Китаю.

Водночас американський лідер зазначив, що кандидат Франчетті протягом своєї кар'єри продемонструвала великий досвід як в оперативній, так і політичній сфері.

"Вона є другою жінкою в історії ВМС США, яка отримала звання чотиризіркового адмірала, і після затвердження її на цій посаді вона знову увійде в історію як перша жінка на посаді начальника Військово-морських операцій та в Об'єднаному комітеті начальників штабів", – сказав Байден.

Франчетті служить у американському флоті з 1985 року. Нині вона обіймає посаду заступника начальника Військово-морських операцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА