21:46 22.07.2023

Колишньому одеському воєнкому загрожує до 10 років позбавлення волі

2 хв читати
Колишньому одеському воєнкому загрожує до 10 років позбавлення волі

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому одеському воєнкому, йому загрожує до 10 років позбавлення волі, повідомляється на сайті ДБР у суботу ввечері.

"Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його підозрюють у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби", - ідеться в повідомленні.

У ДБР наголошують, що "для повноцінного та неупередженого розслідування вивчалися і повідомлення ЗМІ. Також будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського воєнкома на понад 188 млн грн".

"Зокрема, одне з журналістських розслідувань засвідчило, що мати воєнкома торік стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з'ясувалося, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цього року придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн", - інформували у відомстві.

Зазначено, що "згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвоєнкома останніми роками стала власницею цінного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser".

Крім того, дружина ексвоєнкома також "придбала іншу закордонну нерухомість - офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно здобутих активів і доходів".

У Бюро назвали кілька статей, за якими повідомили про підозру.

Колишній воєнком підозрюється: у придбанні особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких більш як на шість тисяч п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст.368-5 КК України). У неявці вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану, - вчиненні кримінального правопорушення (ч.5 ст.407 КК України). В ухиленні військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

У ДБР зазначили, що санкції статей передбачають до 10 років позбавлення волі.

Місцезнаходження підозрюваного уточнюється. Слідчі дії тривають.

Як повідомлялося, у травні працівники Державного бюро розслідувань розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА