01:41 23.07.2023

Розмінування всіх територій України може тривати 757 років - WP

1 хв читати
Розмінування всіх територій України може тривати 757 років - WP


 Україна є найбільш замінованою країною у світі, для повного розмінування її територій може знадобитися 757 років, якщо цим займатимуться 500 команд фахівців, які працюють у країні нині, пише видання The Washington Post.
"Згідно з нещодавнім звітом словацького аналітичного центру GLOBSEC, приблизно 30% території України (понад 67 тис. кв. км) зазнало серйозного впливу боєприпасів і потребуватиме проведення трудомістких, дорогих і небезпечних операцій із розмінування", - йдеться в статті.
Посилаючись на дані GLOBSEC, видання зазначає, що "Україна стала найбільшою замінованою територією у світі, випередивши Афганістан і Сирію".
The Washington Post також пише, що міжнародна некомерційна організація HALO Trust, що займається знешкодженням мін, на основі інформації з відкритих джерел відстежила понад 2300 інцидентів на території України, під час яких було виявлено боєприпаси, які потребують знешкодження.
Крім того, від початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року до липня 2023 року Організація Об'єднаних Націй зафіксувала 298 випадків загибелі мирних жителів від вибухонебезпечних пережитків війни, зокрема 22 дитини, і 632 випадки поранення мирних жителів.

"Забруднена територія України настільки велика, що, за оцінками деяких експертів, гуманітарне очищення забере у приблизно 500 команд розмінування, що працюють нині, 757 років", - підсумовує The Washington Post.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА