08:41 23.07.2023

"Вогневий кулак" ЗС України, удари по військових об'єктах у тилу виснажують логістику армії РФ

2 хв читати
"Вогневий кулак" ЗС України, удари по військових об'єктах у тилу виснажують логістику армії РФ

Кампанія ЗСУ зі знищення російських військових об'єктів у тилових районах успішно знижує логістичні та контрбатарейні можливості Росії, стверджують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Українські ракетно-артилерійські частини несуть відповідальність приблизно за 90% втрат Росії, сказано у зведенні із посиланням на начальника Головного управління ракетних військ, артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ Сергія Баранова.

"Українські ракетно-артилерійські підрозділи створили далекобійний "вогневий кулак" завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам і українські удари настільки потужні й точні, що російські сили вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь", - цитує його слова ISW.

В огляді також йдеться, що удари українських військ по скупченнях російських боєприпасів у глибокому тилу викликають у російських військових проблеми із матеріально-технічним забезпеченням. Ця тенденція знаходить своє відображення у зменшенні обстрілів з боку Росії в Херсонській області, що говорить про те, що російські сили відчувають "снарядний голод" у цьому районі.

"Командувач української Таврійської групи військ Олександр Тарнавський порівняв контрнаступ України з боксом і заявив, що Україна має намір "тримати противника на відстані витягнутої руки", щоб уникнути ближнього бою, тому що Україна може ефективно перемогти російські сили з великої відстані. Ймовірно, маючи на увазі тривалу українську кампанію "з перехоплення" тилових об'єктів ворога на сході та півдні України", - зазначено в огляді.

Аналітики ISW вважають, що українські військові успішно проводять подібні операції.

Саме ця кампанія є центральною в плані України зі створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає особовий склад ЗСУ завдяки більш повільним темпам територіальних завоювань за умови поступового виснаження російської живої сили і техніки.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА