11:40 23.07.2023

Глава МЗС України 23-24 липня відвідає Екваторіальну Гвінею

2 хв читати
Глава МЗС України 23-24 липня відвідає Екваторіальну Гвінею

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочинає третє турне країнами Африки, 23-24 липня очільник МЗС уперше відвідає Екваторіальну Гвінею.

"Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба втретє відвідає Африканський континент на тлі загострення глобальної продовольчої кризи після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. 23-24 липня глава МЗС України розпочне турне з відвідання Екваторіальної Гвінеї. Візит стане першим в історії дипломатичних відносин", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що в м. Малабо глава МЗС проведе переговори з керівництвом Екваторіальної Гвінеї щодо розвитку двосторонніх відносин, збільшення обсягів торгівлі, а також із гарантування продовольчої безпеки в Африці та підтримки Формули миру президента Володимира Зеленського.

У пресслужбі нагадують, що в січні 2022 року було схвалено Африканську стратегію України. У межах цієї стратегії було суттєво активізовано контакти з африканськими країнами за лінією президента України, МЗС і парламентської дипломатії.

Перше африканське турне Кулеба здійснив у жовтні 2022 року, де він відвідав Сенегал, Кот-д'Івуар, Гану та Кенію, а друге - у травні 2023 року, відвідавши Марокко, Ефіопію, Руанду, Мозамбік і Нігерію.

"Розвиток відносин із африканськими країнами зміцнює глобальну коаліцію на підтримку України на тлі російської агресії, створює нові можливості для українського бізнесу та громадян. Третє африканське турне Дмитра Кулеби є продовженням Африканської стратегії та ренесансу українсько-африканських відносин", - наголошують у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА