18:12 27.07.2023

Липень цього року поб'є світовий рекорд з екстремальної спеки - Гутерреш

2 хв читати
Липень цього року поб'є світовий рекорд з екстремальної спеки - Гутерреш

Липень 2023 року стане найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень, необхідно вжити термінових заходів щодо боротьби з кліматичними змінами, щоб уникнути катастрофи, заявив Генсек ООН Антоніу Гутерреш.

"Сьогодні всесвітня метеорологічна служба і європейська організація Copernicus опублікували офіційні дані, які підтверджують, що липень 2023 року стане найспекотнішим місяцем у світовій історії", - сказав Гутерреш на пресконференції в четвер.

За його словами, липень поб'є історичні рекорди за температурними показниками, навіть незважаючи на те, що у найближчі кілька днів очікується деяке похолодання.

"Згідно з даними, оприлюдненими сьогодні, у липні 2023 року метеорологи спостерігали три найспекотніші тижні за всю історію й зафіксували найвищу температуру води в океані за липневий період", - додав він.

Генсек ООН також заявив про наслідки аномальної спеки.

"Дітей зносять мусонні дощі, сім'ї тікають від пожеж, робітники непритомніють від палючої спеки. Для величезних частин Північної Америки, Азії, Африки та Європи - це жорстоке літо. Для планети – це катастрофа", - наголосив він.

За словами Гутерреша, "ера глобального потепління завершилася, настала ера глобального кипіння".

У зв'язку з цим Генсек ООН закликав світових лідерів негайно вжити заходів для боротьби з кліматичними змінами, щоб уникнути ще більш трагічних наслідків.

"Лідери мають узяти все у свої руки. Більше жодних вагань, жодних виправдань, жодних очікувань того, що хтось інший почне діяти першим. У нас на це просто немає часу", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА