18:32 28.07.2023

Президент просить Раду відхилити закон про виділення 573,9 млн грн на завершення будівництва Музею Голодомору

2 хв читати
Президент просить Раду відхилити закон про виділення 573,9 млн грн на завершення будівництва Музею Голодомору

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про виділення додаткових 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду та просить парламент відхилити його.

Згідно з інформацією, оприлюдненою в картці відповідного законопроєкту №9437 на сайті Верховної Ради, 27 липня він повернувся до парламенту з пропозиціями глави держави.

"Вважаю, що зусилля всіх державних органів і органів місцевого самоврядування мають бути спрямовані на прийняття життєво необхідних рішень, насамперед тих, що наближають перемогу України, тому пропоную закон відхилити", - зазначив президент у своїх пропозиціях.

При цьому, не заперечуючи необхідності завершення реконструкції та будівництва Національного музею Голодомору-геноциду, глава держави наголосив, що не може погодитися із запропонованим у законі способом вирішення зазначеного питання в умовах широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

"Наразі першочерговим завданням і обов'язком держави є належне забезпечення національної безпеки і оборони для відсічі збройній агресії, насамперед потреб Збройних сил України в озброєнні, військовій та іншій техніці, продовольстві, речовому майні, інших матеріальних ресурсах", - наголосив він.

Пропоновані законом зміни передбачають встановити бюджетні призначення Міністерству культури та інформаційної політики України за бюджетною програмою КПКВК 3801280 "Фонд розвитку закладів загальнодержавного значення, втому числі їх будівництво" в сумі 573 883,3 тис. грн за рахунок зменшення на таку саму суму обсягу бюджетних призначень Міністерству фінансів України за бюджетною програмою КПКВК 3511030 "Резервний фонд".

З огляду на це президент звернув увагу на те, що резервний фонд бюджету формується для здійснення непередбачуваних видатків, що "не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проєкту бюджету, а рішення про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету приймає Кабінет міністрів України (частини перша, друга статті 24 Бюджетного кодексу України)".

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада підтримала виділення додаткових 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду. Ухвалення законопроєкту №9437 за основу та в цілому підтримали 312 народних депутатів на пленарному засіданні. На платформі цього музею заплановані основні офіційні заходи до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 рр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА