10:11 31.07.2023

Затверджено 1311 заявок за програмою "єВідновлення" в Київській області

2 хв читати
Затверджено 1311 заявок за програмою "єВідновлення" в Київській області

У Київській області за програмою "єВідновлення", узгоджено рішення про виплату за 1311 заявками на компенсацію на загальну суму понад 112 млн грн, повідомив заступник начальника Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко на брифінгу.

"Хочу наголосити, що це лише проміжний результат, в обробці залишається ще понад 3800 заявок. Це досить великий обсяг роботи. Але комісії працюють щодня, щоб якнайшвидше опрацювати заявки, і жителі змогли отримати кошти та відновити свої оселі до зими. Прийом заявок і робота комісій тривають", - зазначив Бойко.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма державної допомоги "єВідновлення", що передбачає надання допомоги на поточний ремонт житла, пошкодженого внаслідок війни. Максимальна сума на один об'єкт - 200 тис. грн.

Грошові кошти можна використати на придбання будівельних матеріалів, оплату будівельних робіт, а також на послуги підрядників, які мають відповідні коди для роботи, а їхні продавці подали заявку на участь у програмі через портал "Дія".

Бойко нагадав, що 18 липня розпочато другий етап програми, що передбачає компенсацію за знищене житло. Наразі подати заявку через "Дію" можуть жителі Мощуна та Бородянки. Згодом усі власники знищеного внаслідок російської військової агресії житла зможуть подати такі заяви та після розгляду комісії отримати компенсацію у формі безготівкового житлового сертифіката. Його можна буде використати для купівлі квартири або будинку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА