21:18 31.07.2023

США візьмуть участь у консультаціях щодо України в Саудівській Аравії

1 хв читати
США візьмуть участь у консультаціях щодо України в Саудівській Аравії

Представники США візьмуть участь у консультаціях радників з національної безпеки та політичних радників лідерів держав, які влада Саудівської Аравії планує провести пізніше цього тижня для обговорення шляхів реалізації ініціатив України щодо відновлення миру, заявили у понеділок у держдепі.

"Я можу підтвердити, що там будуть американські офіційні особи", - сказав представник держдепу Метью Міллер на брифінгу.

"Я не готовий поки що зробити оголошення про те, хто саме поїде, але ви можете розраховувати, що скоро ми про це повідомимо", - додав він.

У суботу газета The Wall Street Journal писала, що влада Саудівської Аравії на початку серпня має намір провести переговори з низкою країн для пошуку варіантів відновлення миру в Україні. Зустріч запланована на 5-6 серпня, вона відбудеться у Джидді. За даними видання, у ній візьмуть участь офіційні особи із 30 країн.

Як повідомлялося, це буде друга зустріч у рамках підготовки до майбутнього саміту за Формулою миру президента Зеленського. Перша пройшла 25 червня у Копенгагені, за підсумками якої представники Саудівської Аравії і запропонували провести друге засідання у їхній країні. Також стало відомо, що безпосередньо саміт може відбутися до кінця року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА