17:08 04.08.2023

За матеріалами СБУ заарештовано активи російських олігархів на майже 190 млрд грн

2 хв читати
За матеріалами СБУ заарештовано активи російських олігархів на майже 190 млрд грн

За матеріалами Служби безпеки України заарештовано активи російських олігархів на майже 190 млрд грн, санкції запроваджено щодо понад 4 тис. компаній РФ, докази фінансування збройної агресії проти України долучатимуть для розгляду міжнародним трибуналом.

"Служба безпеки України системно збирає докази про причетність російських олігархів і бізнесменів до фінансування збройної агресії РФ проти України. Це один із необхідних кроків для розгляду їх у комплексі з воєнними злочинами РФ у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі", - ідеться в повідомленні української спецслужби в п'ятницю.

"Кожен спонсор російського тероризму має сидіти на лаві підсудних поруч із Путіним. Тому що вони - повноцінні співучасники злочинів. За їхні гроші Росія запускає ракети і дрони. СБУ зробить усе, щоб дослідити всі бізнес-ланцюжки, які ведуть до фінансування війни, і довести їх у міжнародному трибуналі. Зрештою російські активи мають працювати на користь України. Вже сьогодні СБУ активно "дерусифікує" бізнес, який працює на ворога, дотримуючись жорсткої лінії щодо його санкцій, арешту і конфіскації", - наведено в повідомленні слова глави СБУ Василя Малюка.

Згідно з повідомленням, протягом 2022-2023 років за матеріалами СБУ було заарештовано бізнес-активи російських олігархів на майже 190 млрд грн.

Зокрема, йдеться про корпоративні права та нерухоме майно десятків підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські корпорації "Роснефть", "Росатом", "Газпром", "Ростех", "РусАл", "Группа ГМС", "Татнефть", банки тощо.

Крім того, як наголошується в повідомленні, за ініціативою СБУ було запроваджено економічні санкції щодо понад 4 тис. російських компаній, які безпосередньо фінансують військове вторгнення, допомагають державі-агресору обходити санкції, закуповувати матеріали, техніку військового призначення та компоненти озброєнь в інших країнах.

За словами Малюка, спецслужба сформувала список російського бізнесу, що фінансує війну, і комплексно перевіряє кожного фігуранта, усю інформацію буде долучено до кримінальних проваджень для розгляду в міжнародному трибуналі.

Зібрані матеріали стануть доказами у кримінальних провадженнях за ч. 5 ст. 27 і ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1, 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА