15:27 06.08.2023

У День Повітряних сил Зеленський оглянув зразки військової авіації, що перебувають на озброєнні

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський у День Повітряних сил Збройних сил України оглянув сучасні зразки зброї та військової техніки, які перебувають на озброєнні українських захисників неба, поспілкувався з військовими, а також узяв участь у погашенні поштового набору "Винищувачі зла".

Як повідомляється на сайті президента, глава держави заслухав доповідь про роботу та можливості комплексів Patriot і IRIS-T, які Україна отримала від партнерів.

Зеленський оглянув штурмовик Су-25, бомбардувальник Су-24М, винищувачі Су-27 і МіГ-29 із ракетами, які вони застосовують. Як зазначив командувач Повітряних сил Микола Олещук, ці літаки були модернізовані для використання озброєння, що надається партнерами, зокрема ракет класу "повітря - поверхня" ZUNI, ракет Storm Shadow, протирадіолокаційних ракет AGM HARM.

Президенту також продемонстрували роботу переданого Україні Чехією симулятора з підготовки пілотів до роботи на літаках західного зразка F-16.

Військовослужбовці Повітряних сил під час спілкування з главою держави представили йому шолом пілота як символ віри в те, що найближчим часом Україна отримає від партнерів винищувачі F-16. Президент оцінив такий подарунок і наголосив, що працюватиме для отримання Україною винищувачів.

Крім того, Володимир Зеленський, міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Повітряних сил Микола Олещук взяли участь у погашенні поштової марки та конверта "Винищувачі зла", які "Укрпошта" випустила до Дня Повітряних Сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА