19:32 10.08.2023

Ferrexpo судиться за Галещинське родовище залізистих кварцитів після відкликання ліцензії через санкції щодо БГЗК

2 хв читати
Ferrexpo судиться за Галещинське родовище залізистих кварцитів після відкликання ліцензії через санкції щодо БГЗК

Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні після відкликання однієї з ліцензій - на розвідку Галещинського (Кременчуцького) родовища залізистих кварцитів - у зв'язку з потраплянням під санкції Біланівського гірничо-збагачувального комбінату, який входить до групи (БГЗК, Горішні Плавні, Полтавської обл.), позивається проти такого рішення.

Згідно з піврічним звітом Ferrexpo, 24 червня 2021 року на офіційному сайті президента було оприлюдненому указ, яким уведено в дію постанову РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Водночас БГЗК було внесено до списку юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції.

У звіті констатують, що до указу і постанови не додавали обґрунтування для застосування санкцій. Водночас уточнюється, що санкція, накладена на БГЗК - анулювання ліцензії на видобуток Галещинського родовища, є другою з виданих БГЗК.

Також повідомляється, що родовище Галещинське перебуває на стадії розвідки і розташоване на північ від активних гірничих робіт групи.

"Результат розгляду наразі незрозумілий. (...) Судове засідання відбулося 4 квітня 2023 року, судді розглянули подані докази, але ще немає якихось висновків щодо юридичних аргументів сторін, які беруть участь у цьому спорі. Відтоді жодних подальших подій не було", - констатується у звіті.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 24 червня 2021 року підписав указ, яким увів у дію рішення РНБОУ про безстрокове анулювання ліцензій дев'яти компаніям-надрокористувачам, серед яких БГЗК, що входить до групи Ferrexpo Костянтина Жеваго. Цим указом анульовано спеціальний дозвіл на користування надрами на Галещинське (Кременчуцьке) родовище залізних руд із 2004 до 2036 року.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, їй належить 100% ТОВ "Єристівський ГЗК", 99,9% - ТОВ "Біланівський ГЗК" і 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА