22:27 10.08.2023

Гуманітарний координатор ООН в Україні про удар окупантів по готелю Reikartz у Запоріжжі: це абсолютно неприпустимо

1 хв читати
Гуманітарний координатор ООН в Україні про удар окупантів по готелю Reikartz у Запоріжжі: це абсолютно неприпустимо

Гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун засуджує російську ракетну атаку по Запоріжжю ввечері в четвер, 10 серпня, зокрема відзначила пошкоджений ударом готель Reikartz, де раніше співробітники ООН зупинялися особисто, і закликала РФ дотримуватися міжнародного гуманітарного права.

"Я приголомшена звісткою, що готель, який часто використовували співробітники ООН і наші колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни, щойно потрапив під російський удар у Запоріжжі. Я зупинялася в цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок до міста", - йдеться у заяві Браун, опублікованій на сайті організації в четвер.

Вона наголосила, що цей готель був базою ООН для евакуації громадянських мешканців з металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі у травні минулого року.

Браун заявила, що кількість невибіркових ударів, внаслідок яких пошкоджено громадянську інфраструктуру, а також загинули та отримали поранення мирні жителі, досягла неймовірних обсягів.

"В ім'я людяності я закликаю Російську Федерацію дотримуватись своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права і негайно припинити невибіркові удари по Україні", - підсумувала координатор ООН в Україні.

Як повідомлялося раніше, російські окупанти в четвер увечері вдарили по Запоріжжю балістичною ракетою і влучили в готель Reikartz.

Наразі відомо про одну загиблу та 11 постраждалих, також пошкоджено дві багатоповерхівки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА