07:38 11.08.2023

ПГЗК продовжує аналізувати ситуацію з обвинуваченнями ДБР у видобутку корисних копалин без дозволу

2 хв читати
ПГЗК продовжує аналізувати ситуацію з обвинуваченнями ДБР у видобутку корисних копалин без дозволу

ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК), підконтрольний гірничорудній компанії Ferrexpo, продовжує відслідковувати й аналізувати ситуацію з обвинуваченнями керівництва підприємства Державним бюро розслідувань (ДБР) у видобутку корисних копалин без дозволу та подальшому їхньому продажу.

Згідно з піврічним звітом Ferrexpo, 10 січня 2023 року ДБР провело кілька обшуків у зв'язку з розслідуванням імовірного незаконного видобутку корисних копалин. Національна поліція України також провела розслідування у цій справі і провела 17 січня обшуки, і взяла зразки у відвалах.

"Позиція ПГЗК полягає в тому, що корисні копалини, які розглядаються, не є окремим мінеральним ресурсом, а є відходами - продуктами, що були отримані в результаті дроблення залізної руди під час технічного процесу виробництва залізорудних котунів", - констатується у звіті.

Також повідомляється, що 29 червня 2023р. ДБР висунуло підозри трьом представникам вищого керівництва ПГЗК і керівнику одного з підрозділів за підозрою в продажу щебеню без відповідного дозволу. Співробітники ПГЗК були затримані ДБР і згодом звільнені після внесення застави на загальну суму 122 млн грн, затверджену судом.

У звіті пояснюється, що продаж щебню упродовж багатьох років перебував під контролем Державної служби геології та надр України і був припинений групою у вересні 2021р.

"Позиція ПГЗК полягає в тому, що на підставі наявної ліцензії на видобуток ПГЗК дотримується відповідного законодавства. Група продовжує відстежувати й аналізувати ситуацію щодо оголошених ДБР підозр", - резюмується у звіті компанії.

Раніше ДБР поширило пресреліз, у якому стверджує, що керівники комбінату протиправно заволоділи майже 400 млн грн від видобутку та реалізації корисних копалин державного значення без відповідних дозволів.

"Співробітники ДБР у взаємодії з СБУ та Офісом генпрокурора повідомили про підозру керівництву ПрАТ: керівництву правління комбінату, начальникам відділів, через які здійснювали фінансові оборудки підприємства, керівництву фірми-прокладки, через яку здійснювали махінації", - сказано в повідомленні правоохоронців.

За їхніми даними, "готівку від продажу виводили через конвертцентри і розподіляли між учасниками злочинної групи".

ДБР зазначило, що було проведено 15 обшуків в офісних приміщеннях і за місцями проживання топменеджерів ПрАТ, фірм-прокладок і підприємств транзитно-конвертаційного сектора.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, їй належить 100% частка ТОВ "Єристівський ГЗК", 99,9%-ва - ТОВ "Біланівський ГЗК" і 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА