14:56 11.08.2023

Усіх обласних військкомів буде звільнено - Зеленський

2 хв читати
Усіх обласних військкомів буде звільнено - Зеленський

Усіх обласних військкомів буде звільнено, заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні в п'ятницю після засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Звільняємо всіх обласних воєнкомів. Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна і чому цинізм і хабарництво у час війни - це державна зрада", - сказав він.

Буде призначено, за його словами, людей, "які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоров'я, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму. Їм можна довірити цю систему комплектування".

За словами Зеленського, "кожен воєнком, щодо якого є кримінальне провадження, нестиме відповідальність цілком справедливу, повну. Звільнені воєнкоми та інші посадові особи, які мають погони і щодо яких не виявлено даних про злочин чи порушення, якщо вони хочуть зберегти погони і довести свою гідність, - на фронт".

Але, наголосив він, "армія не є і ніколи не буде заміною кримінальному покаранню. Посадовці, які переплутали погони і вигоду, - точно під суд".

За словами президента, загалом порушено 112 кримінальних проваджень щодо посадовців військкоматів. 33 підозри - обласні військкоми, міські райони, працівники ВЛК, інші посадові особи.

"Зловживання в різних областях - Донецька, Полтавська, Вінницька, Одеська, Київська, Львівська. Хтось брав готівкою, хтось - криптовалютою. Незаконне збагачення, легалізація незаконно отриманих коштів, неправомірна вигода, незаконне переправлення військовозобов'язаних через кордон", - зазначив він.

За словами Зеленського, "за два тижні відбудеться засідання РНБО щодо цього питання. Зараз - перевірка, підготовка, пропозиції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА