20:08 15.08.2023

Стартував демонтаж даху історичної будівлі на вул. Набережно-Хрещатицькій у Києві

1 хв читати

Стартував демонтаж даху будівлі ХІХ століття в центральному історичному ареалі Києва з метою реконструкції її на семиповерховий апарт-готель, повідомила депутат Київради, секретар постійної комісії Київради з питань екологічної політики Євгенія Кулеба.

"Подала заяву до прокуратури з проханням відкрити кримінальне провадження за фактом вчинення самовільних робіт на вул. Набережно-Хрещатицькій, 13. Власник розпочав демонтаж даху історичної будівлі колишніх майстерень річкового порту (збудована 1822 року і сьогодні є останнім збереженим зразком забудови набережної того періоду)", - повідомила Кулеба у фейсбуці.

За її словами, на місці будівлі планують спорудження семиповерхового апарт-готелю, що суперечить вимогам законодавства стосовно збереження габаритів цінної історичної забудови в межах історичного ареалу.

Згідно з паспортом об'єкта будівництва, дозвіл на проведення будівельних робіт видала Державна інспекція архітектури та містобудування 22 грудня 2022 року. Так, видано дозвіл на реконструкцію з надбудовою нежитлової будівлі для облаштування ділового центру та закладу громадського харчування. При цьому містобудівні умови й обмеження на об'єкт було видано 2014 року.

Як зазначено в Єдиній е-системі у сфері будівництва, замовником будівельних робіт є ТОВ "Корпоративні рішення ЛТД". За даними Opendatabot, засновниками компанії є ТОВ "Імпульс-Т" (44%), ТОВ "Велес" (30%), Олексій Брусов (20%) і ПрАТ "Київенергоремонт" (2,6%). Кінцевими бенефіціарами є Брусов та Іван Плачков.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА