17:36 16.08.2023

БЕБ офіційно оголосило про чергову зміну керівника

2 хв читати
БЕБ офіційно оголосило про чергову зміну керівника

Першого заступника директора Бюро економічної безпеки (БЕБ) Едуарда Федорова, призначеного виконувачем обов'язків глави відомства з 17 квітня цього року, звільнили відповідним наказом БЕБ за згодою сторін 14 серпня, йдеться в повідомленні бюро в середу.

"Андрій Вікторович Пащук розпочав виконання обов’язків директора Бюро економічної безпеки України. Андрій Пащук працює у БЕБ з листопада 2022 року, був призначений як переможець конкурсу на зайняття вакантних посад штатних працівників БЕБ, які мають спеціальні звання", - наголошується в пресрелізі.

Уточнюється, що в.о. директора БЕБ здійснює загальну координацію і контроль діяльності центрального апарату (ЦА) та територіальних управлінь (ТУ) БЕБ і забезпечуватиме виконання інших завдань, передбачених законом України про БЕБ.

Голова тимчасової слідчої парламентської комісії (ТСК) Ярослав Железняк 11 серпня повідомив, що Федоров і заступник директора Віталій Гагач пішли в оплачувану відпустку, після чого оформили лікарняний і незабаром можуть написати заяви про звільнення.

"Понад місяць тому ми у ТСК побачили дивну історію: відповідь почав підписувати інший заступник. Поцікавилися, куди поділися інші, і отримали відповідь: 17 квітня 2023 року перший заступник директора БЕБ Федоров Е.В. тільки розпочав виконання повноважень директора, а рівно через три місяці пішов у щорічну оплачувану відпустку", - написав Железняк.

Як зазначив депутат, станом на 31 липня з відпустки в.о. директора так і не вийшов на роботу, пішовши на лікарняний, а потім, за неофіційною інформацією, написав заяву про звільнення.

"Тією самою схемою, "відпустка-лікування-звільнення", скористався і його перший заступник", - стверджував Железняк про заступника директора Гагача.

Очільник ТСК додав, що з моменту відпустки Федорова документи як в.о глави відомства підписує Пащук, який з 5 квітня 2023 року обіймає посаду заступника директора БЕБ.

"Пан Пащук ... з 1997 до 2017 року перебував на службі на оперативних і керівних посадах у правоохоронних органах. З 2012 року в МВС, заступник начальника управління Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України", - уточнив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА