21:56 19.08.2023

Влада на заході США та Мексики готується до приходу урагану "Гіларі"

2 хв читати
Влада на заході США та Мексики готується до приходу урагану "Гіларі"

Влада американського штату Каліфорнія, а також заходу Мексики веде підготовчі заходи у зв'язку з наближенням урагану "Гіларі", повідомляє в суботу Associated Press.

"Гіларі", як очікується, добереться до Каліфорнійського півострова в неділю, а потім вирушить на північ, і до вечора неділі або понеділка він увійде в історію як перший тропічний шторм, що обрушився на Південну Каліфорнію за останні 84 роки", - зазначає агентство.

Національний центр США зі стеження за ураганами оприлюднив попередження про загрозу тропічного шторму для значної частини регіону Південної Каліфорнії - від тихоокеанського узбережжя до гір і пустель у внутрішніх районах. Влада Лос-Анджелеса готує прихистки, місця в лікарнях, запаси продовольства. Співробітники місцевого департаменту шерифа розшукують безхатьок і радять їм піти подалі від водойм. У регіоні укріплюють піщані насипи для захисту населених пунктів, які лежать низько. У містах, зокрема в штаті Аризона, роздають мішки з піском, щоб допомогти зберегти споруди в разі затоплення.

Закрито Національний парк Джошуа-Трі та Національний заповідник Мохаве. Компанія SpaceX щонайменше до понеділка скасувала запуск ракети із супутниками, який мала здійснити з центральної частини узбережжя Каліфорнії.

Напередодні президент США Джо Байден оголосив, що Федеральне агентство з управління в надзвичайних ситуаціях розгортає персонал і перекидає необхідні вантажі в регіон.

Тим часом є побоювання, що ураган призведе до повеней у мексиканському штаті Нижня Каліфорнія, зокрема в місті Тігуана, яке межує зі США, з населенням у 1,9 млн осіб. Мер Монтсеррат Кабальєро Рамірес заявила, що влада організовує укриття в зонах підвищеного ризику.

"Наше місто вразливе, через ландшафт і через те, що воно розташоване на одному з найбільш жвавих кордонів у світі", - пояснила вона.

Наразі "Гіларі" присвоєно четверту категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона. Швидкість вітру сягає 215 км/год. Увечері в п'ятницю ураган перебував за 460 км на північний захід від Каліфорнійського півострова і рухався на північний захід зі швидкістю 20 км/год. Потім він, найімовірніше, поверне на північ. Синоптики припускають, що хоча "Гіларі" добереться до Каліфорнії приблизно в понеділок, дощі можуть початися вже в суботу. Очікується, що в регіоні Південної Каліфорнії та штаті Невада випаде 8-15 см опадів, місцями - 25 см.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА