17:16 24.08.2023

Україна готова розпочинати переговори з Португалією щодо двостороннього документа про гарантії безпеки - Зеленський

1 хв читати

Україна готова розпочинати переговори з Португалією щодо розроблення двостороннього документа про гарантії безпеки, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Португалія приєдналася до Спільної декларації G7 про підтримку України. Далі - як на прикладі зі США та Великою Британією ми розпочали роботу з підготовки двостороннього документа щодо гарантій безпеки - готові починати роботу і з Португалією", - сказав Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів із президентом Португалії Марселу Ребелу де Созою в Києві.

Як зазначено в повідомленні на сайті президента, глава держави також нагадав, що від початку повномасштабної російської агресії Португалія допомогла Україні, насамперед гуманітарно та політично, підтримавши євроінтеграційні прагнення нашої країни.

"Ми розуміли, що нам потрібно об'єднувати ЄС. Не лише навколо збройної допомоги, а й гуманітарної та насамперед політичної. Тому що політичне об'єднання має вплив на все інше - на постачання як зброї, так і гуманітарної допомоги", - зазначив Зеленський.

Президент констатував: вдалося побудувати такі міцні відносини між країнами, що Португалія повністю підтримує Україну на шляху до ЄС і НАТО.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА