21:09 25.08.2023

ПриватБанк ініціював розслідування розширення кредитного ліміту військового, який перебуває в полоні, і відкликав позов про стягнення з нього 250 тис. грн

1 хв читати
ПриватБанк ініціював розслідування розширення кредитного ліміту військового, який перебуває в полоні, і відкликав позов про стягнення з нього 250 тис. грн

Державний ПриватБанк (Київ) ініціював розслідування ситуації з розширенням до 200 тис. грн кредитного ліміту українського військовослужбовця, який перебуває в полоні, і відкликає позов про стягнення з нього 254 тис. грн заборгованості.

Як повідомила пресслужба банку агентству "Інтерфакс-Україна", на момент розширення кредитного ліміту банк не знав про перебування військовослужбовця в полоні.

Крім того, фінустанова зазначила, що подібні позови генеруються автоматично.

Зазначено, що наразі ПриватБанк чекає на підтверджувальні документи від сестри військовополоненого.

Водночас, за інформацією юристки сестри військовополоненого, перші скарги до банку та НБУ щодо цієї ситуації були написані 24 вересня 2022 року.

За її словами, ПриватБанк у серпні вийшов на зв'язок із сім'єю військовополоненого, запитав дані для ідентифікації клієнта та запропонував їм надати підтвердження статусу військовослужбовця, щоб перерахувати нараховані за користування грошовими коштами відсотки.

"Такий підхід однозначно неприйнятний для сім'ї, оскільки сама транзакція має ознаки незаконності. Надалі комунікацій не було", - зазначила вона агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, клопотання про залишення позову без розгляду, яке банк має надіслати після відкликання свого позову, станом на 25 серпня ще не надійшло, і в реєстрі судових рішень інформації про це також немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА