20:39 28.08.2023

Резніков: Не існує ціни $29 або $30 за зимову куртку для військових

3 хв читати
Резніков: Не існує ціни $29 або $30 за зимову куртку для військових

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав неправдивою оприлюднену у ЗМІ інформацію про постачання літніх курток замість зимових, наголосивши, що ніколи від жодного виробника не було пропозицій нижче $80.

"Остання резонансна подія, яка триває останні півтора тижні, - це питання, чи купувало Міністерство оборони, як було сказано в одному з повідомлень одного журналіста-розслідувача, літні куртки втричі дешевше, а потім шляхом операцій палички Гаррі Поттера вони перетворилися на зимові. Це неправда. І я хочу вам тут довести. Щонайменше відрізняється зимова форма від літньої. Постачання 180 тисяч одиниць, з яких 45 тисяч перебувають на складах і відповідно там 135 тис. перебувають у ЗСУ. І це було зроблено минулої осені та взимку", - сказав Резніков під час спілкування з журналістами в понеділок.

За словами міністра, українські захисники і захисниці провоювали зиму в цьому зимовому одязі без нарікань.

"Якби просто вдуматися, літня форма була б одягнена взимку, ми із вами про це вже почули б. 145 тис. душ, напевно, про це сказали б. Тому на сьогодні це неправда. Немає жодного контракту, коли ми перетворили б літні (куртки - ІФ-У) на зимові. Це неможливо. Командування сил логістики не прийняло б у нас", - сказав міністр.

Окрім того, як заявив Резніков, "на сьогодні не існує ціни, як у деяких повідомленнях зазначено, $29 або $30 за зимову куртку".

"Середня ціна "гуляє" від $80 до $120, якщо це не якась там арктична куртка для спецпризначенців, щоб лежати на ґрунті, тому що такі куртки коштують мінімум $300", - зазначив міністр.

Очільник відомства закликав критичніше та відповідальніше ставитися до інформації, оскільки це вводить в оману суспільство та партнерів України. Він назвав це безвідповідальною позицією і наголосив, що "ворог перебуває за лінією фронту, нам є з ким воювати".

Резніков закликав усіх журналістів звертатися до Міноборони із запитами.

"Звертайтеся, уточнюйте, хоча б дізнайтеся нашу думку. Хочу сказати, що до нас ніхто не звертався з проханням прокоментувати дивні інвойси з розслідування журналіста", - сказав міністр.

Він також зазначив, що контракт на постачання курток було укладено у вересні 2022 року, і постачання потім почали відбуватися.

"Дивний інвойс, який наводять із ціною нібито $29-30 доларів турецькою мовою, датований 9 грудня, коли постачання відбулися. Пропозиція від компанії була там $83-85, як зазначено в контракті. Жодної пропозиції від жодного виробника не існувало ніколи нижче $80. Коли хтось показує повідомленнях з OLX, то вибачте, напевно можна за 1000 грн і Louis Vuitton купити", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому одним із постачальників курток обрали турецьку компанію "Vector avia" і чи справді і її власником є племінник нардепа від партії "Слуга народу" і члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Геннадія Касая, Резніков сказав, що Міноборони "відгукнулося до всіх, хто хоче і може поставити зимовий одяг".

"Ми не робили перевірки в ті складні часи, комплайнс, які робимо сьогодні, можливість перевіряти бенефіціарний склад. Тому що в той момент нас це не цікавило. Мені все одно, яке прізвище бенефіціара, якщо він реально здійснює поставку", - сказав міністр.

Очільник відомства зазначив, що всі оплачені зимові куртки були отримані. Водночас Резніков запевнив, що особисто з племінником нардепа не знайомий і безпосередньо з депутатом не спілкувався.

"Чи знаю я цього племінника? Ні. Чи знаю я нардепа? Так, тому що я майже всіх народних депутатів знаю в обличчя. Оскільки я буваю на засіданнях парламентських комітетів, то, відповідно, ми бачилися. Жодного спілкування, комунікації, пропозицій - можу на детекторі брехні це підтвердити - ні зі мною, ні з близькими, друзями, не було. Ми вибрали всіх, хто був готовий робити поставки", - зазначив міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА