10:08 29.08.2023

На місцевому рівні потрібно зробити максимум, щоб переселенці з домашніми тваринами не мали проблем із пошуком житла - Верещук

1 хв читати
На місцевому рівні потрібно зробити максимум, щоб переселенці з домашніми тваринами не мали проблем із пошуком житла - Верещук

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає на місцевому рівні зробити максимум, щоб внутрішньо переміщені особи з домашніми тваринами не мали проблем із пошуком тимчасового житла.

"Є така проблема. Деякі внутрішньо переміщені особи переїхали з ТОТ або прифронтових районів, але не можуть знайти нормальне житло, бо їм відмовляють через їхніх домашніх улюбленців. А деякі люди не евакуюються з ТОТ або з небезпечних районів саме через побоювання, що через своїх домашніх тварин не зможуть знайти житло в безпечних регіонах", - написала Верещук у телеграм-каналі.

Чиновниця зазначила, що існують групи волонтерів, які допомагають переселенцям знаходити pet-friendly (допускається розміщення домашніх тварин - ІФ-У) тимчасове житло, але їхніх зусиль, імовірно, недостатньо.

"Звертаюся до місцевої влади, до громадських і благодійних організацій у сфері ВПО, до українських і міжнародних гуманітарних операторів: ми з вами багато зробили, щоб допомогти внутрішнім переселенцям. Упевнена, що якщо ми всі разом візьмемося, вирішимо і це питання. Тому що ми з вами вирішували масштабніші проблеми", - написала вона.

Віцепрем'єрка наголосила, що необхідно звернути увагу на фактор pet-friendliness і на місцевому рівні зробити максимум, щоб переселенці з домашніми тваринами не мали проблем із пошуком тимчасового житла.

Зокрема, Верещук у цьому контексті звернула увагу і на програму "Прихисток".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА