17:11 31.08.2023

Зеленський повідомив про успішне застосування далекобійної зброї українського ВПК: уражено ціль за 700 км

2 хв читати
Зеленський повідомив про успішне застосування далекобійної зброї українського ВПК: уражено ціль за 700 км

Президент України Володимир Зеленський провів у четвер селекторну нараду з керівниками ключових міністерств і відомств.

"Щоденний селектор. Заслухав доповідь Головкома про ситуацію на полі бою. Оборонні та наступальні дії. Наш рух уперед не зупиняється", - написав президент у телеграм-каналі.

Також глава держави заслухав доповідь Міністерства оборони щодо надходження зброї та боєприпасів, зокрема отримання Україною великої партії броньованих "медеваків" (броньована медична машина - ІФ-У). "Те, що зараз дуже потрібно", - зазначив Зеленський.

"Мінстратегпром - про власне виробництво. Успішне застосування нашої далекобійної зброї: ціль уражена за 700 кілометрів!", - повідомив він.

Крім того, за словами Зеленського, Міністерство інфраструктури готує наступні кроки в межах "зернового коридору". Зі свого боку Кабінет Міністрів, Офіс президента працюють над підготовкою до зими: енергетична система, пункти незламності, бомбосховища.

Він додав, що МВС у рамках селектора відзвітувало про ліквідацію наслідків ворожих обстрілів, безпекову ситуацію перед стартом нового навчального року. Заслухано звіти розвідок про військові та політичні кроки РФ.

"Тримаємо все під контролем. Продовжуємо роботу", - резюмував президент.

За інформацією видання Defense Express, найімовірніше, безпілотники атакували ворожі цілі на відстані в 700 км.

Так, видання, посилаючись на опубліковану в західних ЗМІ інформацію, пише, що Україна вже веде роботи одразу над шістьма моделями безпілотників із дальністю дії в 1000 км.

Зокрема, може йтися про дві відомі моделі безпілотників із таким радіусом дії, а саме дрон під умовною назвою "Бобер", що використовувався для атаки на "Москву", та безпілотник під назвою "Морок", про який нещодавно у своїй публікації згадувало британське видання The Economist.

Раніше в українському ГУР підтвердили знищення чотирьох російських військово-транспортних літака Іл-76 унаслідок атаки дронів у ніч із 29 на 30 серпня на аеродромі в Пскові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА