21:41 04.09.2023

НБУ ініціює повторну акцію зі збору монет для ЗСУ "Смілива гривня"

1 хв читати
НБУ ініціює повторну акцію зі збору монет для ЗСУ "Смілива гривня"

Національний банк України (НБУ) у партнерстві з ПриватБанком, Ощадбанком і ПУМБом запускає другу хвилю акції "Смілива гривня", у рамках якої три місяці з 4 вересня банки прийматимуть монети номіналом 10, 50 копійок і 1, 2, 5 та 10 грн, після чого їх направлять на потреби Збройних сил України.

Згідно з повідомленням регулятора в понеділок, пункти приймання монет будуть відкриті у відділеннях зазначених банків практично в усіх регіонах країни.

Центробанк зазначає, що акція насамперед спрямована на дітей і молодь, а також закликає до організації колективного збору коштів.

Протягом минулої хвилі акції "Смілива гривня" з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року монетами було зібрано 5 млн грн для ЗСУ. Тоді до неї долучилося 2400 колективів, 81% з яких — заклади освіти.

За даними НБУ, наразі в обігу перебуває 14,3 млрд монет на суму понад 6 млрд грн, серед них значна частка розмінних за номіналом 10 коп. і 50 коп.: 28,3% і 9,2%.

Як зауважує центробанк, населення часто уникає їхнього використання для готівкових розрахунків, унаслідок чого вони зберігаються в скарбничках або кишенях, тоді як можуть допомогти українським захисникам.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА