15:40 05.09.2023

ВР ухвалила закон про покарання чиновників за несвоєчасне подання декларацій

2 хв читати
ВР ухвалила закон про покарання чиновників за несвоєчасне подання декларацій

Верховна Рада передбачила покарання за несвоєчасне подання декларацій посадовими особами.

Ухвалення відповідного законопроєкту №9587-д "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів України щодо вдосконалення порядку притягнення до відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" у другому читанні та в цілому підтримали 305 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Правка №25 (вона про уникнення відповідальності, якщо на 1,3 млн грн забув задекларувати майно) набрала 250 голосів - врахована. Правка №27 (про право забути, що задекларував майно на 1,3 млн грн, і штраф буде 17 тисяч грн) набрала 199 голосів - не врахована. Правка №112 (про те, що можна забити оренду) набрала 165 голосів - не врахована. Правка №139 (про можливість не вносити в реєстр корупціонерів) набрала 161 голос - не врахована", - написав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Метою законопроєкту є автоматизація оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення за несвоєчасне подання декларації.

Законопроєкт вносить зміни до КУпАП та закону "Про запобігання корупції", які передбачають можливість автоматичної фіксації несвоєчасного подання декларації посадовцем і встановлення, що воно є протиправним у разі пропуску терміну подання декларації без поважних причин.

Документ також надає Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, другою, четвертою, п'ятою статті 172-6 КУпАП (крім правопорушень, вчинених суддею, суддею Конституційного суду України) та органам Національної поліції (за винятком правопорушень, вчинених службовими особами, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище); визначити випадок, коли протокол не складатиметься, а саме у разі вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-6 КУпАП (крім правопорушень, вчинених суддею, суддею Конституційного суду України).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА