14:19 06.09.2023

Блінкен під час візиту до Києва: Ми бачимо гарний прогрес у контрнаступі, хочемо переконатися, що в України є все необхідне

2 хв читати
Блінкен під час візиту до Києва: Ми бачимо гарний прогрес у контрнаступі, хочемо переконатися, що в України є все необхідне

фото: МЗС

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що його візит до Києва демонструє постійну і рішучу підтримку України, а також зазначив, що США хочуть переконатися, що в України є все необхідне для успіху в контрнаступі.

"Щоразу, коли я тут, мене вражає незвичайна хоробрість і стійкість українського народу, українських сил, українського керівництва", - сказав він перед початком переговорів з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві.

За словами Блінкена, він прибув до України, щоб насамперед продемонструвати "постійну і рішучу підтримку" з боку США України в боротьбі з російською агресією.

"Ми бачимо хороший прогрес у контрнаступі. Це дуже складно. Ми хочемо переконатися, що в України є все, що їй потрібно не тільки для успіху в контрнаступі, а й те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі, щоб переконатися, що є сильний стримувальний фактор, сильна обороноздатність", - заявив держсекретар США.

Він також наголосив, що США сповнені рішучості продовжувати працювати з партнерами для відновлення сильної економіки, сильної демократії, "щоб Україна не тільки вижила, а й процвітала в майбутньому".

"І в цьому Україна є сильним партнером США. Для мене завжди особливе задоволення бути поруч не тільки з моїм колегою, а й з моїм другом Дмитром Кулебою", - зазначив Блінкен.

Зі свого боку глава МЗС України Дмитро Кулеба сказав, що "з нетерпінням очікує продуктивної, орієнтованої на результат розмови з Блінкеном".

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен у середу, 6 вересня, прибув до України. Він розпочав свій візит до Києва із вшанування пам'яті наших полеглих героїв на Берковецькому кладовищі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

Кількість постраждалих у Харкові внаслідок ударів уночі та вранці зросла до семи

У Херсонській області за добу через обстріли одна людина загинула, ще троє дістали поранення

Силами ППО вночі знищено 28 із 29 ударних БПЛА, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА