15:28 07.09.2023

Буданов про спецоперацію з "перегону" в Україну Мі-8: Таке спілкування триває ще з декількома людьми

2 хв читати
Буданов про спецоперацію з "перегону" в Україну Мі-8: Таке спілкування триває ще з декількома людьми

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, коментуючи проведення спецоперації "Синиця", під час якої вдалося "виманити" на територію України російський вертоліт Мі-8 з екіпажем, заявив, що таке спілкування триває з іще з декількома особами.

"Таке спілкування у нас як ішло з іще декількома особами, так і триває. А те, що відбулося, - це просто додасть впевненості тим людям, які ще вагаються", - сказав Буданов в ефірі національного телемарафону в четвер.

За словами Буданова, російське військове керівництво "засмучене" через успішну операцію з "перегону" російського вертольота в Україну. Через це ФСБ РФ стало ще активніше працювати, однак, як переконаний Буданов, це їм нічого не дасть.

Раніше в ГУР повідомили, що 9 серпня 2023 року було здійснено спецоперацію української воєнної розвідки під кодовою назвою "Синиця", під час якої вдалося "виманити" на територію України російський вертоліт Мі-8 з екіпажем.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов сказав, що в результаті цієї операції вдалося отримати дуже важливу інформацію про авіацію противника, про багато інших деталей, які допоможуть Україні.

Російський пілот Максим Кузьмінов, який "перегнав" в Україну гелікоптер Мі-8АМТШ ПКС РФ у межах спецоперації, повідомив, що сам вийшов на воєнну розвідку України, після чого вони почали спілкуватися і планувати операцію. За його словами, приблизно півроку відбувалося планування спецоперації.

28-річний російський пілот служив у 319 окремому вертолітному полку армійської авіації РФ - в/ч 13984 з пунктом постійної дислокації в Приморському краї Росії. Кузьмінов має звання капітана і посаду - командир вертольота Мі-8.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА