21:01 07.09.2023

Зеленський і Нетаньягу обговорили підготовку до прибуття паломників в Умань на свято Рош га-Шана

2 хв читати
Зеленський і Нетаньягу обговорили підготовку до прибуття паломників в Умань на свято Рош га-Шана

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, повідомляє пресслужба глави держави.

"Президент наголосив на важливості підтримки з боку Ізраїлю суверенітету і територіальної цілісності України. Він подякував за надання притулку громадянам України, які виїхали до Ізраїлю внаслідок повномасштабної російської агресії. Було відзначено відновлення для них безоплатного медичного страхування в Ізраїлі", - йдеться в повідомленні.

Сторони обговорили можливі шляхи підтримки України з боку Ізраїлю у протидії вторгненню Росії.

Зеленський окремо порушив питання збільшення кількості відмов громадянам України у в'їзді до Ізраїлю в умовах дії безвізового режиму між двома країнами та наголосив на необхідності виправлення цієї ситуації.

З огляду на наближення єврейського Нового року - Рош га-Шана - та очікуваного масового прибуття прочан-хасидів до Умані, було обговорено шляхи гарантування їхньої безпеки.

"Україна завжди з теплотою і гостинністю приймає паломників і відповідає за їхню безпеку", - зазначив президент.

За оцінками ізраїльської сторони, цього року до Умані може прибути близько 50 тис. паломників-хасидів. Було зазначено, що зараз у місцях паломництва в Умані бомбосховища можуть вмістити лише приблизно 11 тис. осіб. При цьому в умовах повномасштабної агресії Росії та постійної загрози ударів російськими ракетами та іранськими дронами паломництво цього року супроводжуватиметься високими ризиками безпеки.

"Це безпековий виклик, який потребує невідкладного спільного реагування", - наголосив Зеленський.

Окремо було обговорено можливість відправки до місць паломництва додаткових сил поліції Ізраїлю.

Також відбувся обмін думками щодо взаємодії України та Ізраїлю на міжнародній арені.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА