16:16 08.09.2023

Перемога України у війні означатиме перемогу людської моралі - Зеленський

2 хв читати
Перемога України у війні означатиме перемогу людської моралі - Зеленський

Для багатьох у світі Україна - не просто держава, яка захищається від російської агресії, а й моральний вибір, сказав у п'ятницю в Києві президент України Володимир Зеленський, виступаючи на відкритті щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Вибір того, що для них є цінним. Вибір того, у що хочеться вірити насправді. Вибір того, що ставиш своїм високим і справжнім пріоритетом", - сказав він.

За словами президента, "коли йдеться про Україну, насправді йдеться про величезний моральний простір. І він набагато ширший, ніж тільки територія України. Це простір від українських окопів на Донбасі, на сході, до дискусій у провідних політичних кабінетах".

"Це все величезний простір постійного, щоденного морального вибору багатьох людей у багатьох країнах. І саме в цьому великому просторі народжуються майбутнє миру", - зазначив він.

"Ми захищаємося, зокрема, завдяки тому, що величезний моральний простір світу об'єднався і допомагає захищати Україну, а значить, відображення власних цінностей. І Путін атакує не лише Україну, а саме цей моральний простір, який зрештою здатен притягнути до відповідальності будь-яких терористів і вбивць, будь-яких агресорів", - заявив Зеленський.

Він наголосив, що "людська мораль має перемогти у всій війні. І це справа не лише України як держави, це справа України як усіх нас, кожного і кожної у світі, хто цінує свободу, хто цінує людське життя, хто вірить, що люди повинні перемагати. І наш успіх, конкретний успіх України, залежить не тільки від нас, не тільки від нас, українців, а від того, наскільки весь величезний моральний простір світу хоче зберегтися".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА