02:31 09.09.2023

МАГАТЕ заявляє про низку вибухів поблизу Запорізької АЕС протягом кількох днів

1 хв читати
МАГАТЕ заявляє про низку вибухів поблизу Запорізької АЕС протягом кількох днів

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомив про низку вибухів, зафіксованих поблизу Запорізької АЕС. Про ситуацію на станції йдеться в офіційній заяві на сайті агентства, опублікованій у п'ятницю, 8 вересня.

"Експерти (МАГАТЕ), що базуються на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) в Україні, повідомили, що чули численні вибухи минулого тижня, що є можливою ознакою посилення військової активності в регіоні, яка також може становити потенційну загрозу ядерній безпеці на об'єкті", - заявив він.

Уточнюється, що починаючи з минулої суботи, команда МАГАТЕ чула близько двох десятків вибухів протягом трьох днів, а потім ще кілька за останні кілька днів. На самому заводі пошкоджень не було.

За словами Гроссі, через трохи більше ніж рік після того, як МАГАТЕ встановило постійну присутність на найбільшій в Європі атомній електростанції, щоб допомогти запобігти аварії там під час бойових дій в Україні, загальна ситуація на об'єкті залишається вкрай нестабільною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА