12:28 11.09.2023

Україна повернула під контроль "Вишки Бойка" біля берегів Криму - ГУР МО

1 хв читати
Україна повернула під контроль "Вишки Бойка" біля берегів Криму - ГУР МО

Україна повернула під свій контроль бурові газо- і нафтовидобувні платформи "Вишки Бойка", розташовані біля берегів тимчасово окупованого Криму в Чорному морі, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Росія окупувала їх ("Вишки Бойка" - ІФ-У) у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики та для розміщення засобів РЛС", - ідеться в повідомленні, розміщеному в телеграм-каналі ГУР.

Зазначається, що під контроль були повернуті бурові платформи "Петро Годованець" і "Україна", самопідйомні бурові установки "Таврида" і "Сиваш". Операцію зі встановлення контролю над "Вишками Бойка" провели сили підрозділів ГУР МО.

"Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС "Неву", що може відстежувати рух суден у Чорному морі", - наголошується в повідомленні.

Крім цього, під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак зазнав ураження і змушений був відступити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА