20:39 11.09.2023

Стефанчук розраховує, що Кабмін вчасно внесе до ВР проєкт держбюджету-2024

2 хв читати
Стефанчук розраховує, що Кабмін вчасно внесе до ВР проєкт держбюджету-2024

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує, що Кабінет Міністрів України вчасно внесе до парламенту проєкт державного бюджету на 2024 рік.

"До 15 вересня проєкт держбюджету має бути внесений до Верховної Ради. Дуже сподіваюся, що це буде зроблено вчасно. Після того як документ буде внесено, він буде розглянутий у ВР за повною процедурою. Розраховую на максимальний конструктив із боку народних депутатів, щоб ми ухвалили бюджет країни своєчасно. Сподіваюся, не буде спекуляцій, через які розгляд бюджету зможе затягуватися", - сказав спікер у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок увечері.

Він наголосив, що кожен народний депутат має усвідомлювати рівень відповідальності під час ухвалення держбюджету-2024, оскільки "від вчасно ухваленого кошторису країни, від реалістичних показників, від правильності тих норм, які гарантуватимуть нам надходження до бюджету, та від видатків залежатиме майбутнє нашої країни".

"Тому дуже сподіваюся, що бюджет буде збалансований у цій частині, без популістських питань, без спроб вилізти з якимись своїми незрозумілими ініціативами. Це має бути зрозумілий і придатний для виконання бюджет, який зможе забезпечити перемогу нашій країні", - зазначив Стефанчук.

Голова ВР нагадав, що держбюджет-2024 знову стане головним фінансовими документом країни, яка перебуває у воєнному стані.

"Усе зароблене ми витрачатимемо на війну, і тому фактично не передбачатиметься будь-якого бюджету розвитку. Оскільки наше завдання №1 - перемогти в цій війні, то і формат держбюджету буде саме таким: бюджет країни воєнного часу", - пояснив він.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів схвалить проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік" до 15 вересня.

Згідно з Регламентом Верховної Ради, уряд щорічно вносить до парламенту проєкт закону про держбюджет на наступний рік не пізніше 15 вересня поточного року. У першому читанні ВР має розглянути головний фінансовий документ країни не пізніше 20 жовтня, а остаточно - не пізніше 1 грудня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА