16:33 12.09.2023

Школи можуть видати учням 1 і 10 класів підручники минулих років, оскільки програми не змінилися - Лісовий

2 хв читати
Школи можуть видати учням 1 і 10 класів підручники минулих років, оскільки програми не змінилися - Лісовий

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявляє, що школи можуть видати учням перших і десятих класів підручники минулих років зі своїх бібліотек, оскільки програми не змінилися.

"Минулого року через повномасштабне вторгнення всі кошти, закладені на підручники, були спрямовані на потреби оборони. Зрештою, 5 клас НУШ (Нової української школи - ІФ-У) вимушений був навчатися без книжок. Цього року потреба у підручниках, а відповідно і в коштах подвоїлась: надрукувати потрібно було підручники для 5 та 6 класів. Крім цього, минуло пʼять років з моменту друку книжок для 1 і 10 класів", - написав Лісовий у фейсбуці.

Міністр зазначив, що в державному бюджеті на 2023 рік на друк підручників заклали 754,9 млн грн, але цих коштів недостатньо, щоб покрити всю потребу.

У зв'язку з чим, за його словами, Україна продовжує активно залучати міжнародну підтримку.

"Нині партнери вже профінансували друк і доставку підручників на 238,1 мільйона гривень. Насамперед бюджетні та донорські кошти спрямували на друк підручників для 5 та 6 класів НУШ, оскільки програми в цих класах змінилися, а підручники були лише в електронному форматі. У 1 та 10 класах програми не змінилися, тож школи можуть видати учням підручники, що вже є в їхніх бібліотеках", - додав міністр.

Також Лісовий розповів про стан друку та доставки за кожним видом підручників.

Зокрема, для 5 класів наразі за кошти донорів надруковано та доставлено до книжкових баз в областях підручники з математики та української мови (100%), а також природознавчої галузі (74%), а коштом держбюджету також друкується історія України і за підтримки донорів мають надрукувати ще підручники з української літератури, інформатики, зарубіжної літератури та іноземної мови.

Щодо підручників для 6 класів, то станом на 12 вересня надруковано 116 назв підручників загальним накладом 4 769 768 примірників, і 98% уже було доставлено до обласних книжкових баз.

"За кошти держбюджету цього року друкуємо 66% підручників для шестикласників від загальної потреби. Це українська мова та література, зарубіжна література, іноземні мови, історія, математика, природознавство, а також підручники для національних меншин і дітей з особливими освітніми потребами. Крім цього, плануємо коштом донорів надрукувати підручники з географії, інформатики, мистецтва, технологій та підручники шрифтом Брайля", - додав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА