17:41 13.09.2023

Кількість заявок громадян РФ про добровільну здачу в полон перевищила 25 тис. - держпроєкт "Хочу жити"

2 хв читати
Кількість заявок громадян РФ про добровільну здачу в полон перевищила 25 тис. - держпроєкт "Хочу жити"

Після успішної спецоперації українських спецслужб "Синиця" кількість звернень до проєкту "Хочу жити" значно зросла, наразі кількість заявок громадян РФ про добровільну здачу в полон перевищила 25 тис., повідомили в пресслужбі держпроєкту.

"Після того, як публічно стало відомо про те, що пілот ВКС РФ Максим Кузьмінов передав Україні вертоліт Мі-8АМТШ, звернень на наші канали стало на 70% більше! Загальна кількість заявок громадян РФ про добровільну здачу в полон перевищила 25 тисяч. Звернення не тільки від діючих військовослужбовців РФ надходять усіма каналами: Telegram, WhatsApp, чатбот і на гарячу лінію", - ідеться в повідомленні в телеграм-каналі.

Також у проєкті нагадали, що в Україні діє закон про грошову винагороду за добровільно передану ЗСУ придатну для застосування бойову техніку РФ.

"Військовослужбовці ЗС РФ можуть здаватися в полон разом із технікою й отримувати компенсацію залежно від її типу. Сума варіюється від десятків тисяч до мільйона доларів США. Можна не тільки врятувати своє життя, а й непогано заробити!", - зазначили в "Хочу жити".

У серпні спікер проєкту "Хочу жити" Віталій Матвієнко повідомив, що за рік свого існування проєкт отримав 22 239 звернень, щодня надходить близько 70-100 заявок.

Державний проєкт "Хочу жити" працює з вересня 2022 року. Він покликаний допомогти військовослужбовцям російської армії безпечно здатися в полон ЗСУ. До нього входять Єдиний центр (сайт) і цілодобова гаряча лінія прийому звернень від військових РФ та їхніх сімей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА