11:06 21.09.2023

Російські окупанти за добу завдали понад 1100 ударів по позиціях Сил оборони на східній ділянці фронту

2 хв читати
Російські окупанти за добу завдали понад 1100 ударів по позиціях Сил оборони на східній ділянці фронту

У смузі Східного угруповання військ тривають інтенсивні бої, противник продовжує завдавати активних артилерійських ударів, зокрема й на бахмутському напрямку, повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"Так, за минулу добу ворог ударив понад 1100 разів по позиціях наших захисників саме на бахмутському напрямку, 576 артилерійських ударів завдали окупанти по Збройних силах України, а також застосовували п'ять разів свою тактичну й армійську авіацію. Відбулося 10 бойових зіткнень", - заявив Євлаш в ефірі телемарафону в четвер.

Він зазначив, що на південному фланзі в районі Бахмута триває наступальна операція українських військ.

"Так, було досягнуто успіхів неподалік Андріївки, Одрадівки, а також Курдюмівки. Наші захисники спільно з підрозділами контрбатарейної боротьби, разом із підрозділами БПЛА, знищили важку військову техніку: це і танки, і бойові броньовані машини, а також БТРи. Вдалося знищити одну потужну установку "Піон" 203-мм. Хочу зазначити, що це одна з найбільших ствольних установок, які є на озброєнні окупаційної армії. Також було знищено БПЛА типу "Ланцет", - розповів Євлаш.

При цьому, уточнив він, найбільша концентрація сил противника зараз спостерігається на лимансько-куп'янському напрямку.

"Ворог утримує там понад 110 тис. особового складу, а також велику кількість бронетехніки, артилерійських систем і РСЗВ. Незважаючи на це, варто зазначити, що на цьому напрямку вже десь близько тижня ми не фіксуємо жодних бойових зіткнень. Це не означає, що бойові дії там зовсім зникли. Противник продовжує обстрілювати позиції Збройних сил України. Так, за минулу добу на лимансько-куп'янському напрямку було завдано 552 артилерійських ударів, а також 17 разів використовувалася авіація. Там зараз тривають інтенсивні, важкі бойові дії, наші захисники тримають фронт", - розповів Євлаш.

Він повідомив, що основна увага противника зосереджена в районі Кремінної, там відбулося 190 обстрілів і 10 разів застосовувалася авіація. Також неподалік Сіверська в районі Білогорівки та Роздолівки противник за минулу добу інтенсивно застосовував свою артилерію, зокрема понад 150 разів завдавав ударів із важких артилерійських систем та використовував свою авіацію.

"Можу сказати, що динамічно відбувається боротьба і там, і там, але типи операцій відрізняються: якщо на лимансько-куп'янському напрямку ми обороняємося, намагаємося стримати ефективно наступ противника, то на бахмутському напрямку ми маємо успіхи та продовжуємо витісняти його із зайнятих позицій", - підсумував Євлаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА