10:51 22.09.2023

Колишньому керівництву ДП МВС України "Інформ-Ресурси" повідомлено про підозру у зловживанні на 187 млн грн - САП

2 хв читати
Колишньому керівництву ДП МВС України "Інформ-Ресурси" повідомлено про підозру у зловживанні на 187 млн грн - САП

Антикорупційні органи України повідомили про підозру у зловживанні на 187 млн грн під час відчуження майна колишньому керівництву ДП "Інформ-Ресурси", інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"20 вересня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру колишнім директору та заступнику директора Державного підприємства МВС України "Інформ-Ресурси", зловживання яких під час відчуження приміщень завдали державному підприємству збитків на 187 млн грн", - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в п'ятницю.

У межах досудового розслідування встановлено, що в серпні 2018 року директор ДП МВС України "Інформ-Ресурси", діючи спільно зі своїм заступником, відчужував належні державному підприємству будівлі, що розташовувалися в центрі Києва.

"Попри те, що зазначені приміщення перебували у податковій заставі та не могли бути продані до погашення податкових зобов’язань, посадовці все ж відчужили державне майно, при цьому значно занизивши реальну вартість об’єктів нерухомого майна", - зазначено в повідомленні.

Для цього, як зазначають у САП, керівник ДП використав підроблені документи, а також приховав від оцінювача відомості щодо користування підприємством земельною ділянкою, на якій знаходилася будівля.

"Таким чином, вони за 16 млн грн відчужили належні підприємству об’єкти, тоді як їх дійсна вартість становить понад 187 млн грн. Такі дії завдали державному підприємству збитків на суму понад 171 млн грн", - уточнюється в повідомленні.

За інформацією прокуратури, наприкінці 2018 року посадові особи ДП заволоділи отриманими від незаконної оборудки коштами, а саме 16 млн грн, перерахувавши їх на рахунки підконтрольних їм юридичних осіб.

"Крім того, з'ясувалося, що, аби приховати свою протиправну діяльність та уникнути відповідальності, керівник ДП, використовуючи своє службове становище, викрав документи фінансово-господарської діяльності підприємства", - додали в САП.

Слідство триває.

У повідомленні уточнюється, що стосовно трьох осіб, задіяних у цій злочинній схемі та причетних до легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, ухвалено обвинувальні вироки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА