21:42 25.09.2023

МЗС України спростувало інформацію про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Києву швидкий вступ в ЄС в обмін на "повалення" уряду Польщі

1 хв читати
МЗС України спростувало інформацію про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Києву швидкий вступ в ЄС в обмін на "повалення" уряду Польщі

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко спростував коментарі кореспондента польського телеканалу ТVР у Брюсселі про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до ЄС в обмін на "повалення" чинного уряду Польщі.

"У польських ЗМІ почали циркулювати коментарі кореспондентки польського телебачення ТVР у Брюсселі про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Україні якнайшвидший вступ до ЄС в обмін на "повалення" нинішнього уряду Польщі", - написав Ніколенко у фейсбуці.

За його словами, зазначена інформація не відповідає дійсності.

"Категорично відкидаємо такі інсинуації. Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має", - наголосив речник.

У МЗС наголосили, що Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії, підтримці нашого прагнення до членства в ЄС і НАТО, а також глибоко вдячні полякам, які виявляють солідарність із українцями. У відомстві зазначили, що останнім проявом цього стало вручення президентом України державних нагород громадянам Польщі: журналістці Б'янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді.

"Переконані в безуспішності зусиль вбити клин у високий рівень поваги та співпраці наших народів. Закликаємо наших польських друзів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом для ефективної протидії спільним викликам", - наголосив Ніколенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА