11:19 27.09.2023

Українська прокуратура передала до Мін'юсту США і ФБР матеріали щодо окремих злочинів РФ в Україні для спільного розслідування - Костін

2 хв читати
Українська прокуратура передала до Мін'юсту США і ФБР матеріали щодо окремих злочинів РФ в Україні для спільного розслідування - Костін

Українська прокуратура поділилася з колегами з Міністерства юстиції США та Федерального бюро розслідувань (ФБР) деякими справами щодо злочинів РФ, що набули світового розголосу, й очікує результатів співпраці, зазначає генеральний прокурор Андрій Костін.

В інтерв'ю українській службі "Голосу Америки", оприлюдненому в середу, Костін наголосив, що його зустрічі з генеральним прокурором США Мерріком Гарландом і командою Міністерства юстиції США вкотре підтверджують американську підтримку українському розслідуванню воєнних злочинів РФ в Україні.

"Ми зараз маємо суттєву підтримку. Не лише з боку команди Департаменту юстиції у питанні притягнення до відповідальності за воєнні злочини, а й з боку Федерального бюро розслідувань. Ми поділилися деякими справами з цими двома командами – справами, деякі з яких були набули світового розголосу як приклад російських звірств, і ми з нетерпінням чекаємо результатів цієї співпраці", - повідомив генпрокурор.

Костін наголосив, що для нього дуже важливо, щоб не тільки Україна і Міжнародний кримінальний суд (МКС) як міжнародний судовий орган переслідували російських воєнних злочинців.

"Важливо, щоб інші країни, особливо Сполучені Штати, які мають конкретне законодавство, конкретні можливості та які мають велику рішучість допомагати нам і допомагати українцям, також досягали результатів у цій роботі", - звернув увагу український генпрокурор.

За його словами, робота української прокуратури з Міністерством юстиції США обширна і суттєва. "Й не лише для переслідування воєнних злочинів, не тільки для того, щоб допомогти нам з нашими, я б сказав, першочерговими справами, такі як примусова депортація українських дітей, - але також допомагали нам створити практику в сферах, які ніколи раніше не розслідувались в історії", - додав він.

Костін уточнив, що наразі правоохоронці розслідують злочини проти довкілля як воєнні злочини.

"Ми підходимо до розгляду кібератак як воєнних злочинів. І щойно ми провели дуже хорошу зустріч зі спеціальною командою ФБР щодо переслідування справ про напади на культурну спадщину та незаконну торгівлю культурною спадщиною як воєнних злочинів", - розповів він.

"Таким чином, ми наближаємося до нових вимірів злочинів, скоєних Росією в Україні та проти українців. І в усіх цих напрямах нам допомагають Міністерство юстиції, Федеральне бюро розслідувань та всі державні органи", - підсумував український генпрокурор.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА