20:36 27.09.2023

Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів Естонії, Франції, Словенії, Угорщини, Великої Британії, Канади та ЄС

2 хв читати
Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів Естонії, Франції, Словенії, Угорщини, Великої Британії, Канади та ЄС

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів Естонії, Франції, Словенії, Угорщини, Великої Британії, Канади та Європейського Союзу.

"Поспілкувався окремо з кожним про наші відносини, підтримку та спільні виклики й можливості. Світ з Україною! Дякуємо за підтримку. Разом працюватимемо заради перемоги та посилення міцного партнерства між нашими країнами", - написав Зеленський у телеграмі в середу.

Як повідомила пресслужба президента, урочиста церемонія традиційно відбулася на території Національного заповідника "Софія Київська" в столиці.

Під час розмови з французьким послом Гаелем Весьєром глава держави подякував Франції та президенту Еммануелю Макрону за оборонну та гуманітарну підтримку України під час війни.

Зеленський окреслив ключові пріоритети щодо подальшої оборонної підтримки з боку Франції з урахуванням потреб українських захисників на полі бою. Було відзначено плідну взаємодію відповідних відомств двох країн, підтримку від французької сторони у підготовці Форуму оборонних індустрій.

Особливу увагу було приділено актуальним питанням інтеграції України в ЄС і НАТО, а також підготовці двосторонніх заходів на найближчий час.

Окремо було обговорено започаткування перемовин щодо укладення між Україною та Францією двосторонньої угоди про безпекові гарантії на базі Спільної декларації "Групи семи" про підтримку нашої країни, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі.

Під час зустрічі з послом Великої Британії Мартіном Гаррісом відзначалося безпрецедентно міцне партнерство між двома країнами. Президент України зупинився на ключових пріоритетах подальшого оборонного співробітництва, наголосивши на необхідності посилення української системи ППО.

Глава держави особливо відзначив роль британського уряду в організації тренувань українських військових на території Сполученого Королівства. Також було обговорено виклики, які стоять перед Україною, зокрема в осінньо-зимовий період.

Зі свого боку, посол Мартін Гарріс зазначив, що радий повернутися працювати до Києва, де у 2003-2008 роках він був заступником глави місії в британському посольстві.

З послом Канади Наталією Цмоць було обговорено домовленості, досягнуті під час нещодавнього візиту президента України в Канаду, який вкотре підтвердив особливе партнерство між двома країнами.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА