10:23 28.09.2023

Кулеба: Тему ракет TAURUS порушували на зустрічі Зеленського з Шольцом, передання Україні ATACMS - питання часу

2 хв читати
Кулеба: Тему ракет TAURUS порушували на зустрічі Зеленського з Шольцом, передання Україні ATACMS - питання часу

Тему постачання Україні далекобійних ракет порушували під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом і канцлером ФРН Олафом Шольцом у США минулого тижня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Щодо далекобійних ракет. Тема TAURUS була на зустрічі президента Зеленського з канцлером ФРН Шольцом, а тема ATACMS була на зустрічі з президентом США Байденом. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак працює із Джейком Саліваном, я працюю відповідно із Ентоні Блінкеном для того, щоб якомога швидше це питання було вирішено. І я переконаний, що постачання в Україну ракет ATACMS – це питання часу. Так само, як ми до цього успішно вирішували завдання щодо інших типів зброї", - заявив Кулеба в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У питанні військової допомоги, як зазначив міністр, слід виокремити дві частини: стабільність постачань тієї зброї, яка вже відкрита до передання від початку російської агресії, і друга тема - це останні "закриті" позиції, якими станом на цей момент є далекобійні ракети ATACMS зі США і TAURUS із Німеччини.

"Що стосується стабільності. Є перший блок, і тут з розмови президента з міністром оборони США Остіном чітко видно, що в США продовжують планування і докладають усіх зусиль для того, щоб обіцяна нам зброя, амуніція і снаряди в необхідній кількості постачалися стабільно та швидко. Але є другий блок, який Україна започаткувала, – це, власне, спільне виробництво зброї. І саме тому за кілька днів ми проводимо в Києві Форум оборонних індустрій", - наголосив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА