00:42 29.09.2023

Україна та Франція обговорили подальшу оборонну співпрацю

2 хв читати
Україна та Франція обговорили подальшу оборонну співпрацю

Міністри оборони України Рустем Умеров та Франції Себастьєн Лекорню обговорили постачання озброєння та військової техніки, двосторонні проекти з військово-технічного співробітництва, підготовку українських військовослужбовців та впровадження євроатлантичних стандартів, повідомила прес-служба Міноборони.

"Хочу подякувати пану міністру, президенту, уряду і народу Французької Республіки за непохитну підтримку України в наданні потужного пакету військової та гуманітарної допомоги, а також захист українців, змушених залишити Україну, рятуючись від російських бомбардувань", - цитує прес-служба відомства слова Умерова.

Повідомляється, що Франція вже надала Україні сучасні системи ППО SAMP/T та Crotale, артилерійські системи CAESAR, протитанкові засоби Milan, танки AMX, бронетранспортери VAB та багато іншого.

За словами Умерова, "ця допомога безумовно наближає нашу перемогу".

Лекорню, у свою чергу, наголосив на важливості продовження допомоги Україні країнами-партнерами у довгостроковій перспективі, зосередивши увагу на передачі зброї та військової техніки, тренуванні українських військовослужбовців та спільного оборонного виробництва.

"Перше – це передача зброї. Ми продовжуватимемо передавати зброю Україні. Друга частина нашої підтримки – це навчання солдатів. Ми виконали наші цілі до кінця року. Понад сім тисяч українських солдатів були навчені у Франції (на французькій території чи Польщі). Це було або якесь загальне навчання, або спеціалізоване. Я хотів би повідомити, що навчання продовжуватимуться в тому ж обсязі. Третє питання більш стратегічне і стосується нашої здатності щось спільно виробляти для потреб України", - зазначив голова Міноборони Франції.

Також у рамках візиту міністра ЗС Франції до України відбулося підписання Меморандуму про наміри щодо співробітництва між Державним підприємством Міноборони України "Агентство оборонних закупівель" та Генеральною дирекцією з озброєння (DGA) (Франція).

Зазначається, що документ передбачає безстроковість співробітництва та створює нормативно-правову базу для укладання контрактів. Це також сприятиме поглибленню військово-технічного співробітництва, у тому числі у сфері розвитку спільних високотехнологічних проектів на користь забезпечення оборони обох країн. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА