14:19 29.09.2023

Польща та Угорщина не брали участі в засіданні Координаційної платформи щодо української сільгосппродукції

2 хв читати
Польща та Угорщина не брали участі в засіданні Координаційної платформи щодо української сільгосппродукції

Польща та Угорщина не брали в четвер участь у засіданні Координаційної платформи, робота якої спрямована на запобігання проблемам із ввезенням до ЄС української сільськогосподарської продукції, повідомив представник Європейської комісії Олоф Гілл.

"Усі сторони були запрошені взяти участь у вчорашньому засіданні платформи. Не було представників Польщі та Угорщини. Проте важливо зазначити, що участь не є обов'язковою. Це - засідання, які відбуваються досить часто. Комісія продовжує взаємодіяти з усіма зацікавленими сторонами за межами і в рамках платформи", - сказав Гілл на брифінгу в Брюсселі в п'ятницю.

Представник Єврокомісії нагадав, що 11 засідання платформи відбулося після "нещодавнього ухвалення української постанови про систему ліцензування з перевірки та дозволу експорту деяких сільськогосподарських продуктів". "Комісія вітає ефективну роботу, виконану Україною, щоб представити ці заходи за ці лише 10 днів", - зазначив Гілл оцінку ЄК дій Києва.

Він також підтвердив інформацію переданого в четвер агентству "Інтерфакс-Україна" коментаря про те, що засідання в четвер було зосереджене на обміні думками щодо українських пропозицій Плану дій, спрямованих на контроль її експорту конкретних продуктів і запобігання викривленню ринку в п'яти сусідніх державах-членах.

"На вчорашньому засіданні платформи обмін коментарями щодо Плану дій було завершено, що є, як я думаю, конструктивним кроком уперед. Усі сторони наразі продовжуватимуть взаємодіяти для того, щоб реалізувати План дій якнайшвидше", - додав Гілл.

Представник ЄК підтвердив, що наступного тижня виконавчий віцепрезидент Валдіс Домбровскіс вирушить у Словаччину 5-7 жовтня, включно з відвідуванням прикордонного регіону, щоб оцінити прогрес, досягнутий у роботі "Шляхів солідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА