13:16 30.09.2023

Камишін: на цьому етапі війни Україні дуже важливо розвивати місцеве виробництво, без зовнішніх технологій це буде зробити важко

2 хв читати

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив про важливість на поточному етапі війни розвитку місцевого виробництва в Україні, закликавши іноземні компанії брати участь у цьому.

"Нам на цьому етапі війни дуже важливо розвивати місцеве виробництво. Без зовнішніх технологій це буде зробити важко. І я вдячний усім іноземним компаніям, країнам, які нам допомагають з першого дня війни. Я буду радий, якщо тепер вони знайдуть можливість для себе, своїх країн, своїх компаній розвивати місцеве виробництво в Україні", - сказав Камишін під час спілкування з журналістами на полях Форуму оборонних індустрій.

За словами міністра, як іноземні компанії будуть це робити - самостійно, з українськими чи державними компаніями - не має значення, головне, щоб вони розвивали своє виробництво в Україні.

Говорячи про питання безпеки для виробництва з огляду на атаки РФ, Камишін зазначив, що Україна навчилася жити й працювати в умовах постійних обстрілів.

"І я думаю, що це найкращий приклад того, що ми можемо гарантувати безпеку для всього виробничого нашого ланцюжка. І в цьому плані це хороший приклад для іноземних компаній. Багато з них тут уперше, але деякі компанії не вперше в Україні, і вони бачать, наскільки ми стійкі", - пояснив він.

На запитання про те, чи планується розвиток виробництва української зброї за кордоном, Камишін зазначив, що таке завдання від президента України Володимира Зеленського стоїть.

"Поки що ми бачимо більше можливостей для виробництва на території України з іноземними компаніями. Але якщо ми будемо бачити готовність іноземних компаній розвивати разом із нами виробництво поза територією України, на території сусідніх країн, ми будемо такі можливості розглядати теж", - заявив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА