15:55 30.09.2023

Понад 27 тис. українських військових уже пройшли підготовку в ЄС - Боррель

1 хв читати
Понад 27 тис. українських військових уже пройшли підготовку в ЄС - Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що понад 27 тисяч українських військових вже пройшли навчання в рамках тренувальної місії ЄС.

"Очевидно, що інвестиції в оборону України також означають інвестиції в нашу власну європейську безпеку. Ми продовжуємо фінансувати постачання сучасної військової техніки відповідно до пріоритетів, визначених Україною. Також ми проводимо досить велику роботу з військової підготовки. Наразі ми підготували понад 27 000 українських солдатів", - сказав він під час відеозвернення до учасників Форуму оборонних індустрій.

Боррель нагадав, що нещодавно ЄС збільшив цільовий показник підготовки в рамках місії до 40 000 осіб у майбутній період.

"Крім того, наша ініціатива з виробництва боєприпасів, звісно ж, добре окупається. Ми здійснили негайні поставки зі складу і зараз орієнтуємося на спільні закупівлі. Цього місяця Європейське оборонне агентство уклало з промисловістю дев'ять рамкових контрактів на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів", - розповів він.

За його словами, "ми повинні виробляти більше і швидше, щоб продовжувати підтримувати Україну і поповнювати запаси наших держав-членів".

30 серпня високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель запропонував збільшити кількість українських військових, яких навчає тренувальна місія ЄС, до 40 тисяч.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА