07:42 01.10.2023

Президент США зробив заяву після підписання двопартійного законопроєкту про збереження відкритості уряду

2 хв читати
Президент США зробив заяву після підписання двопартійного законопроєкту про збереження відкритості уряду

Президент США Джозеф Байден зробив заяву про ухвалення двопартійного законопроєкту про збереження відкритості уряду, повідомляє сайт Білого дому в суботу.

У заяві йдеться про те, що двопартійна більшість обох палат Конгресу США проголосувала за відкритий уряд, уникнувши тим самим "непотрібної" кризи.

"Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Палаті представників і Сенаті проголосувала за те, щоб залишити уряд відкритим, запобігаючи непотрібній кризі, яка завдала б непотрібного болю мільйонам працьовитих американців", - сказано в заяві.

Крім того, президент Байден сказав, що ситуації, яка склалася, можна було б уникнути: "Хочу внести ясність: ми взагалі ніколи не повинні були опинитися в такому становищі. Лише кілька місяців тому спікер Маккарті і я досягли угоди щодо бюджету, щоб уникнути саме такого роду штучно створеної кризи. Протягом кількох тижнів крайні республіканці в Палаті представників намагалися вийти з цієї угоди, вимагаючи радикальних скорочень, які були б руйнівними для мільйонів американців. Вони зазнали невдачі", - заявив він.

Президент Байден так само висловився з приводу виключення із законопроєкту фінансування допомоги Україні: "Хоча спікер та переважна більшість Конгресу твердо підтримують Україну, в цій угоді немає нового фінансування для продовження цієї підтримки. Ми за жодних обставин не можемо дозволити, щоб американська підтримка України була перервана. Я повністю очікую, що спікер збереже свою прихильність народу України і забезпечить надання підтримки, необхідної для допомоги Україні в цей критичний момент".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА