20:15 01.10.2023

Група "Ковальська", яка виготовила мостові балки для Дегтярівського шляхопроводу, готова до будь-якої перевірки - Пилипенко

2 хв читати

Група "Ковальська", яка виготовила мостові балки для Дегтярівського шляхопроводу, готова до будь-якої перевірки, повідомив генеральний директор групи Сергій Пилипенко.

Як повідомлялося, 30 вересня, у Києві на вул. Олександра Довженка група компаній RDS на замовлення КК "Київавтодор" у рамках реконструкції Дегтярівського шляхопроводу виконувала роботи з облаштування балок прогонової частини. Під час виконання монтажу 7-ї балки в проєктне положення та втратила свою стійкість і призвела до падіння інших 6-ти балок прогонової будови. Мостові балки на замовлення групи компаній RDS у рамках цього проєкту виготовила ПБГ "Ковальська".

"Ми готові до будь-якої перевірки і сприятимемо максимально, щоб будівництво шляхопроводу було завершене не пізніше запланованих термінів", - прокоментував Пилипенко ситуацію у фейсбуці у неділю ввечері.

Він повідомив, що балки мостові БМ-36 виготовлені відповідно до проєктної документації та сертифіковані; кожна конструкція отримала документ про якість, затверджений Незалежною мостовою інспекцією України.

"Ці балки в проєктній позиції здатні витримувати навантаження у 90 тонн - це на 30% більше проєктного навантаження, що доведено протоколами досліджень фізико-механічних властивостей конструкції. Всі балки були завантажені й доставлені на будівельний майданчик, підрядник з виконання робіт прийняв продукцію. Весь процес завантаження та доставки балок був задокументований. Інцидент з руйнуванням стався саме під час монтажу сьомої балки, коли шість уже знаходились у проєктній позиції", - повідомив Пилипенко.

За його словами, наявні дані огляду та свідчення говорять про те, що проблема виникла саме під час монтажу балки, яка з невідомих причин втратила проєктне положення, по ходу збиваючи сусідні. Вибір способу монтажу визначається підрядником, в даному випадку RDS, на основі проекту виконання робіт де чітко визначено тип механізмів, технологія підйому і встановлення з супровідними розрахунками.

Він нагадав, що група "Ковальська" десятки років виробляє залізобетонні конструкції, зокрема переднапружені мостові балки.

"На залізобетоні "Ковальської" тримаються тисячі споруд та об'єктів інфраструктури, зокрема мостів і шляхопроводів, по всій країні. Якість та надійність конструкцій є найвищим пріоритетом в нашій діяльності. У нас немає жодних сумнівів у міцності бетону, виконання армування згідно проекту та дотримання технології виробництва", - зазначив він.

Пилипенко наголосив, що компанія готова до будь-яких перевірок.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА