11:18 02.10.2023

Експерший заступник начальника ДПС у Києві Ільяшенко визнав вину і за угодою отримав 5 років умовно - ЦПК

3 хв читати
Експерший заступник начальника ДПС у Києві Ільяшенко визнав вину і за угодою отримав 5 років умовно - ЦПК

Вищий антикорупційний суд за угодою про визнання вини засудив колишнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколу Ільяшенка до 5 років умовно, повідомила громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК).

"Судді ВАКС Віктор Маслов, Ігор Строгий та Леся Федорак затвердили угоду про визнання винуватості між прокурором САП та колишнім заступником начальника податкової Києва Миколою Ільяшенком. Обвинувачений визнав себе винним у шахрайстві та співучасті надання хабаря. Йому призначили 5 років умовно без конфіскації майна. Вирок ухвалили з окремою думкою судді", - йдеться в повідомленні, розміщеному в телеграм-каналі в понеділок.

Також експерший заступник начальника ДПС у Києві виплатить 50 млн гривень на "Армію дронів".

"За словами обвинуваченого, для того, щоб сплатити ці кошти, він узяв кредит у банку, а далі продаватиме нерухомість, щоб погасити борг", - зазначається в повідомленні.

У свою чергу суд скасував арешт половини будинку біля столиці, половини квартири в Києві, земельних ділянок і нежитлових приміщень Ільяшенка.

Окрім цього, обвинувачений дасть викривальні свідчення у справі, де він є потерпілим і в якій зловмисники виманили в нього $1,5 млн за закриття справи про хабар.

Зазначається, що Ільяшенко нібито сприяв боротьбі з агресією РФ.

Також суд засудив, що викривачу Євгену Шевченку виплатять 13 млн 299 тисяч грн.

Як повідомлялося, 10 листопада 2020 року антикорупційні органи повідомили про підозру в незаконному збагаченні колишньому першому заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколі Ільяшенку, який мав передати керівникам НАБУ і САП хабар за закриття кримінального провадження в інтересах ексміністра екології Миколи Злочевського.

12 червня 2020 року Ільяшенко, керівник групи компаній, афілійованої зі Злочевським, Андрій Кіч та ексспівробітниця Державної фіскальної служби Олена Мазурова намагалися передати $6 млн неправомірної вигоди керівнику САП і керівництву НАБУ. Попередньо їхні дії було кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України. 15 червня всіх трьох підозрюваних узяли під варту з альтернативою застав у 40, 84 і 120 млн грн.

У квітні 2021 року прокурори САП передали до ВАКС справу про спробу підкупу керівництва САП і НАБУ.

17 червня 2021 року ВАКС затвердив угоду між прокурором і Оленою Мазуровою та призначив їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним строком на 2 роки.

28 жовтня 2022 року НАБУ і САП завершили спецрозслідування стосовно ексміністра екології та природних ресурсів і повідомили про відкриття матеріалів слідства стороні захисту перед складанням обвинувального акта. Дії підозрюваного було кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі).

1 серпня 2023 року Суд визнав винним ексміністра екології та природних ресурсів України, від імені якого була спроба передати хабар керівництву антикорупційних органів. За результатами співпраці з прокурорами САП фігурант сплатив 500 млн грн на допомогу українським захисникам для проєкту "Армія дронів", а також купив обладнання на загальну суму понад 160 млн грн для підрозділів ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА