12:02 02.10.2023

Достроково виведено з ремонту один із енергоблоків ТЕС 100 МВт - Міненерго

1 хв читати

Одна з ТЕС на дев'ять днів раніше запланованого терміну завершила поточний ремонт корпусу енергоблока, що дало змогу додати в енергосистему додаткові 100 МВт потужності, повідомило Міністерство енергетики.

Водночас, згідно з оновленою інформацією в телеграм-каналі відомства в понеділок, зафіксовано низку відключень споживачів унаслідок технологічних порушень і бойових дій. Зокрема, у Дніпропетровській області внаслідок технологічних порушень тимчасово знеструмлювалися 7,2 тис. споживачів, із цієї ж причини залишається без світла частина споживачів у Київській області.

Унаслідок бойових дій у Донецькій області знеструмлювали понад 18 тис. споживачів. Також через обстріли залишаються без світла частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Крім того, Міненерго повідомило про смертельне ураження струмом тракториста в Полтавській області, який наблизив трактор на неприпустиму відстань до проводів повітряної лінії.

У Херсоні після повені, що виникла внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС 6 червня, залишаються знеструмленими більше ніж 2 тис. споживачів із 15 тис., яких було знеструмлено одразу після трагедії.

Рівень води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС, який почав знижуватися після підриву Каховської ГЕС, станом на понеділок становить 15,83 м (мінус 0,83 м до рівня, про який йшлося одразу після підриву).

За даними Міненерго, перший день жовтня минув без комерційного імпорту електроенергії, експорт у Словаччину та Молдову становив 4 257,00 МВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА