14:46 02.10.2023

Заплановано відкриття восьми нових пунктів пропуску до 2026 року

2 хв читати
Заплановано відкриття восьми нових пунктів пропуску до 2026 року

У найближчі три роки заплановано відкриття восьми нових пунктів пропуску (ПП), повідомив глава агентства Мустафа Найєм в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Плануємо найближчими роками значно підвищити ефективність пунктів пропуску та відкрити нові. Наступного року - на румунському та польському напрямку. За три роки плануємо ще вісім", - повідомив Найєм.

Як повідомлялося, зі 103 наявних пунктів пропуску до Агентства відновлення переходять 29, з яких 19 уже передано, а 10 - у процесі передання, решта КПП перебувають у відомстві Державної митної служби.

"Оскільки ми отримали пункти пропуску лише місяць тому, грошей на їхнє утримання наразі немає. Тому частину ресурсів планували виділити з Державного фонду вже цього року. Сподіваюся, що наступного нам вдасться внести зміни до бюджету, щоб кошти, які раніше йшли на ці 29 пунктів пропуску, було передано Агентству відновлення (на їхнє утримання). Що стосується капітального ремонту, реконструкції та будівництва нових пунктів пропуску, сподіваємося знайти рішення вже в бюджеті наступного року й окремо спілкуємося з партнерами", - зазначив Найєм.

Зокрема, переговори тривають із USAID, МОМ (Міжнародна організація міграції) та проєктами Єврокомісії. Уже реалізується програма CEF на 2021-2027 роки, що передбачає розбудову пунктів пропуску, у її межах виділено кошти на часткове поліпшення пунктів пропуску Ягодин - Дорогуськ і Мостиська II - Медика (держкордон Польщі), Чоп - Чорна над Тисою (держкордон Словаччини) і Чоп - Захонь (держкордон Угорщини).

"Ми дуже вдячні за допомогу. Зі свого боку робимо "швидкі" зміни на пунктах пропуску, які суттєво підвищать комфорт користувачів уже цього року", - повідомив він.

Серед напрямів - розробка єдиного підходу та дизайн-коду для всіх ПП.

"І це не про вивіски. Це стосується насамперед логістики всередині пунктів пропуску, транспортних потоків, зручності для пасажирів, водіїв вантажів і, звичайно, для працівників митної та прикордонної служб", - повідомив Найєм.

Паралельно триває проєктування реконструкції та капітальний ремонт усіх переданих Агентству пунктів пропуску.

"Сподіваюся, всі проєктні роботи завершаться вже цього року. З початком наступного року плануємо запуск будівництва, зокрема нових пунктів пропуску", - повідомив він.

Текст інтерв'ю голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма у повному обсязі буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА