15:17 02.10.2023

В Україні вперше виплатять винагороду в 13,3 млн грн викривачу корупції - НАЗК

1 хв читати
В Україні вперше виплатять винагороду в 13,3 млн грн викривачу корупції - НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вітає рішення першої інстанції Вищого антикорупційного суду (ВАКС), ухвалене 2 жовтня 2023 року, щодо виплати винагороди викривачу.

"Йдеться про затвердження угоди про визнання винуватості, яку укладено між прокурором САП та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби. Тут зазначається і про виплату винагороди викривачу, яка становить 13 млн 299 тис. 950 грн, що є першим позитивним рішенням", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті НАЗК у понеділок.

Зазначено, що вирок можна оскаржити в Апеляційній палаті ВАКС протягом 30 днів із дня його проголошення.

У НАЗК наголошують, що рішення про виплату винагороди викривачу – "без перебільшення історична подія, яка фундаментально закріплює формування культури викриття в Україні та стимулює викривачів повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати".

Згідно із законодавством, винагороду викривачу виплачуватимуть за рахунок коштів держбюджету України органи державного казначейства за процедурою безспірного списання.

Агентство зазначає, що покладається на органи держказначейства в питанні забезпечення виконання рішення суду після набуття ним законної сили.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА